HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

2017. július. 14.-16.

PALYAZATOK

 

TENISZPÁLYA BÉRLÉSE

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

Visitors Counter

838417
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
919
507
1774
832499
4098
17805
838417

Your IP: 3.94.129.211
Server Time: 2019-12-10 13:39:13

Facebook Like Box

Kamionosok vetélkedtek

 A baróti sportpályára vezetett minden út 

image
Nem volt könnyű kézi erővel megmozdítani a hatalmas járgányt, de még hölgyeknek is sikerült
Szombat délben Barót központjában több tucatnyian is gyülekeztek, türelmetlenül várva a nap eseményét, melyet a közösségi oldalon és a helyi sajtóban már hetekkel korábban beharangoztak a szervezők: a kamionok felvonulását.

Igen, Erdővidéken van egy nap, mely csak az övék, az országutak vándoraié, és hiába vannak tele a tévécsatornák a kamionokról vagy a kamionosok életéről szóló dokumentumfilmekkel, a monstrum nagyságú teherautókat élőben látni, hallani közelről dübörgésüket, érezni a levegő rezgését, amint elhaladnak melletted, az egészen más.

Lassan teltek a percek a központban várakozók számára, de aztán a Kossuth utca alsó szakaszára vetett egyre sűrűbb pillantásokból végül arra lehetett következtetni, hogy közelednek a masinák: és jöttek is libasorban, dudaszóval, székely és magyar zászlókkal (de európai és román lobogót is felfedeztünk rajtuk) feldíszítve. Hatvanhárom kamion, melyeknek kabinjaiban a sok-sok magányos órát maguk mögött tudó sofőrök mellett ott ültek ezúttal családtagjaik is, a feleségek, gyermekek, mindnyájan büszkén integetve a járókelőknek, az út szélén rájuk várakozó közönségnek. És sokan visszaintegettek nekik – a felvonulás ünnepi hangulatának részei voltak ezek a szép pillanatok is.

Vonulnak a teherautók Barót központjában

Miután leírtak egy kört a városban, a kamionok a sporttelepre vonultak – nehézkesen tudtak csak beállni a kijelölt helyeikre –, majd kezdődhetett a szórakozás. A szervezők gondoskodtak róla, hogy ki-ki jól érezze magát a rendezvényen: sörsátrakat állítottak fel, alattuk padok, asztalok. Itt nyugodtan el lehetett beszélgetni az időt sör, miccs, flekken, kürtőskalács meg egyéb, a helyszínen árult finomságok mellett.

Aki némi andrenalinnal is meg akarta spékelni a délutánját, az hallgatott a hangosbemondóban rövid időközönként elhangzó felhívásokra, melyek különböző vetélkedőket harangoztak be. A kamionvezetők ügyességét tesztelő versenyen például időre kellett zsalonozni, parkolni, tolatni – az autók vezetői kisebb porfelhőket verve igyekeztek minél jobb eredményt elérni, a produkciókat olykor taps és üdvrialgás követte. Az első helyezést ebben a versenyszámban a CV 40 BIP rendszámú kamion sofőrje érte el, őt követte Zsigmond Pál az MS 08 PAL rendszámú kamionnal és Ambrus Zoltán a HR 08 ZVR rendszámú nehézjárművel.

A járókelők is megbámulták a felzászlózott monstrumokat

Nagyobb volt az érdeklődés a kamionhúzó verseny iránt, ami abból állt, hogy kötéllel kellett – nyilván, pótkocsi nélkül – az autót vontatni pár méteren át, természetesen időre. A legjobbnak itt Molnár Zsolt, alias Rambo bizonyult, a tavalyi győztesnek, a kamionos találkozó egyik szervezőjének, Papuc Attilának meg kellett elégednie a második hellyel, míg harmadik Papuc Róbert lett. Az ugyancsak jó testfelépítésű kamionsofőrök mellett benevezett a versenyre két hölgy is: Ráduly Adél és Papuc Erzsébet ha díjat nem is, de nagy tapsot kaptak bátorságukért, annál is inkább, mert végül mindkettőjüknek sikerült elbánniuk a gépmonstrumokkal.

Demeter Vilmos és neje jóvoltából a rendezvényen az íjászatot is ki lehetett próbálni, erre is, akárcsak a kamionhúzó versenyre, bárki benevezhetett: Kelemen Sándor, Gaál István, Noda Szabolcs lettek a legjobbak. A „legszebb kamion” díjat a CV 34 SAM rendszámú Volvo nyerte, megelőzve a CV 55 BIP és a BV 70 FKP rendszámú autókat. Különdíj járt a legtöbb lámpával ellátott járgánynak (Szilveszter László), egy SAURER-nek a legklasszikusabb autónak járó díjat ítélték oda, de a legidősebb román „Rábát” is díjazták (CV 85 BJM), míg a kamionos találkozók leghűségesebb tagjaként Papuc Attilát (B 93 EHS) tüntették ki. A nap tombolahúzással, koncerttel folytatódott.

Böjte Ferenc
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma