HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

2017. július. 14.-16.

PALYAZATOK

 

TENISZPÁLYA BÉRLÉSE

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

Visitors Counter

841428
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
221
726
947
834823
7109
17805
841428

Your IP: 18.205.60.226
Server Time: 2019-12-16 11:40:41

Facebook Like Box

Megalakult a helyi tanács

Barót előrehaladására esküdtek 

image
A tanácsosok leteszik az esküt. 
Tegnap Sebastian Cucu prefektus részvételével, a városi művelődési ház Bodosi Dániel Termében tartotta alakuló gyűlését Barót Város Tanácsa.

Az ülés némi késéssel kezdődött, ezért elnézést is kért a prefektus a jelenlevőktől, akik között néhány ismertebb érdeklődő is akadt. Jelen volt például Vargyas község újonnan megválasztott polgármestere, Sütő Levente Lehel, továbbá Nagy József, a megyei tanács volt alelnöke és Csíki László városmenedzser. A törvény értelmében az ülés vezetését ideiglenesen a legidősebb megválasztott tanácsos, vagyis Incze István vette át, mellette foglalt helyet a két legfiatalabb tanácsos, Weithaler Walter és Pál Levente.

Mindenekelőtt öttagú hitelesítő bizottság alakult (Pál-Szilágyi Zoltán, Kotecz Attila, Dimény László, Szabó Péter és Szakács László), amelynek az volt a feladata, hogy ellenőrizze és hitelesítse a megválasztottak iratcsomóit. Miután mindent rendben találtak, Szakács László felolvasta a hitelesítést elfogadó határozatot, majd Dombi Réka Hilda jegyzőnő eskütételre szólította a tanácsosokat. Először felolvasta az eskü szövegét, a tanácsosok pedig az alkotmányra és a Bibliára tett kézzel fogadták fel, hogy betartva az ország törvényeit, jóhiszeműen, a legjobb tudásuk szerint fognak tenni Barót város előrehaladásáért, lakói számára jobb életkörülmények biztosításáért.

 

Ezen a ponton az ideiglenes ülésvezetők feladata véget ért, következett a rendes ülésvezető megválasztása. Az RMDSZ-esek Gál Károlyt javasolták a megbízatásra, három hónapos időtartamra, ám Nagy István független tanácsos úgy vélte, mivel a múlt mandátumban nem került mindenkire sor, hogy betöltse ezt a tisztséget, elég lesz, ha csak két hónapra választanak ülésvezetőt. Javaslatát azonban nem fogadták el, így az első változatnál maradtak. Gál Károlyt végül Nagy István is megszavazta.

A prefektus ezután felolvasta a törvényszék határozatát, miszerint Lázár-Kiss Barna András 1998 szavazattal a június 5-i helyhatósági választásokon elnyerte Barót város polgármesteri tisztségét, megbízatását jóváhagyták, és leteheti az esküt. Az elöljáró a román nemzeti trikolórszalaggal a vállán olvasta fel az eskü szövegét, a tanácsosokhoz hasonlóan az alkotmányra és a Bibliára tett kézzel téve fogadalmat arra, hogy a következő négy évben Barót város előrehaladásán fog munkálkodni. Az eskü végén fogadalmát magyarul is megerősítette: „Isten engem úgy segéljen!”– mondta.

Utoljára maradt az alpolgármester és a szakbizottságok megválasztása. Mint az várható volt, az RMDSZ továbbra is Szakács Lászlót javasolta alpolgármesternek, ellenjelölt nem került, és a titkos szavazáson sem kapott ellenszavazatot, így újabb négy évre ismét ő lett Barót alpolgármestere. Megbízatását hasonlóképpen esküvel erősítette meg.

Három szakbizottság alakult. A gazdasági szakbizottságban Pál Szilágyi Zoltán, Kotecz Attila, Molnár Orsolya, Incze István és Nagy István, az urbanisztikai bizottságban Szabó Péter, Gál Károly, Bíró Béla, Fehér Zoltán és Dimény László, a kulturális szakbizottságban pedig Szakács László, Gáspár Jenő, Weithaler Walter, Ráduly László Dezső és Pál Levente kapott helyet.

A gyűlés hivatalos felének zárultával a polgármester mondott köszönetet a jelenlevőknek és a város polgárainak, hogy újabb négy évre bizalmat szavaztak neki, hasonlóképpen azért is, hogy Szakács Lászlóval dolgozhat tovább együtt, akivel, mint kifejtette, jó volt az együttműködése, és reményét fejezte ki, hogy a következőkben még többet tudnak tenni közösen a város érdekeiért. Megjegyezte, annak is örül, hogy Nagy István továbbra is tanácsos maradt, hiszen kampányában voltak jó gondolatai, amelyek megvalósítását a városvezetés támogatja, ugyanakkor sajnálta, hogy Zsombori Csaba, ugyancsak független polgármesterjelölt nem jött el a beiktató ülésre. Ennek ellenére az ő kampányában elhangzott, kiváltképp a fiatalok itthoni boldogulását szorgalmazó jó ötleteket is felkarolják. „Jó munkát, és vezessük egyetértésben a várost!” – zárta beszédét a polgármester.

Nagy István is üdvözölte az új városvezetést és a fiatal tanácsosokat, azt kérve az RMDSZ-es többségtől, hogy minden polgár óhaját teljesítsék, ne csak a szövetség szimpatizánsaiét, a tanácsban pedig olykor hallgassák meg mind a maga, valamint a két néppárti tanácsos kérelmeit is.
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma