HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

2017. július. 14.-16.

PALYAZATOK

 

TENISZPÁLYA BÉRLÉSE

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

Visitors Counter

841451
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
244
726
970
834823
7132
17805
841451

Your IP: 18.205.60.226
Server Time: 2019-12-16 12:06:17

Facebook Like Box

A polgármester az odaadást, az összefogást értékelte

A kastély a városnak is fontos

 
Lázár-Kiss Barna úgy véli, a kastélyturizmusnak fontos szerep juthat Barót térségében

 

 Mint arról már lapunkban beszámoltunk, az elmúlt hétvégén, két évig tartó felújítás után a közigazgatásilag Baróthoz tartozó Miklósváron megnyitotta kapuit a Kálnoky-kastély, benne az Erdélyi Élet Múzeumával. Lázár- Kiss Barna András polgármester is nagy jelentőséget tulajdonított az eseménynek.

Az egész napos megnyitó rendezvényen jelen volt Barót polgármestere is, aki mindenekelőtt azt hangsúlyozta, hogy a kastély történetében a most ünnepelt jelentős fordulópont nem következhetett volna be, ha az épület nem kerül magánkézbe, és Kálnoky Tibor gróf nem veti latba minden tudását, odaadását az épület megújhodásáért.

– Barót város pozitívan állt a kezdeményezéshez, annak tudatában, hogy egy turistalátványosság létrehozását segítjük. A kastély valóban azzá is vált az elmúlt hónapokban – mondta a polgármester, hozzáfűzve, hogy bár Barót város tulajdonát képezi, Kálnoky gróf révén egyúttal olyan kézben van, amely lelkesedéssel, hozzáértéssel egyengeti sorsát. A kastélyt 2004-ben ugyanis Barót város tanácsa bérbe adta a Kálnoky Alapítványnak, ezelőtt három évvel pedig jóváhagyták, hogy felújítására pályázhassanak.

A megújult ingatlan turisztikai szerepére terelve a szót, az elöljáró kitért arra, hogy tavaly, miután elkészült Barót fejlesztési stratégiája, a dokumentumot összeállító kolozsvári egyetemi hallgatók, szakemberek is úgy látták, a helyi turizmus fejlesztésében fontos szerep juthat az erdővidéki kastélyoknak, ezzel együtt továbbá az agroturizmus, a helyi szokások és a helyi értékek bemutatása adhatna lendületet a vidék idegenforgalmának.

– Azt szorgalmazták, hogy ebbe az irányba próbáljuk meg fejleszteni a turizmust. Nos, a Barót közelségében található olaszteleki kastély már bizonyított, reméljük, rövid időn belül a most átadott miklósváriról is elmondható lesz, hogy sikerrel vette a kihívásokat, és hasonlóan nagy látogatottságnak fog örvendeni a vidékünkre érkező turisták révén – mondta.

Beszéde végén Lázár-Kiss az összefogás, a közös, haladó gondolkodás szerepét értékelte, amely a miklósvári kastély felújításában is közrejátszott.

– Ilyen mérvű megvalósításokat csak együtt tudunk véghezvinni. A felújítás iránt tanúsított hozzáállásunk bizonyítja, hogy nekünk, a városnak is ugyanolyan fontos, értékes ez a kastély, mint a gróf úrnak – összegzett Barót polgármestere.
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma