HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

2017. július. 14.-16.

PALYAZATOK

 

TENISZPÁLYA BÉRLÉSE

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

Visitors Counter

763431
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
274
338
612
756609
9432
9930
763431

Your IP: 54.227.157.163
Server Time: 2019-06-24 18:41:39

Facebook Like Box

Ünnepi programok Erdővidéken

Hajtsunk fejet közösen elődeink emléke előtt

 

image
  Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak Hagyd örökül ha kihúnysz: A haza minden előtt. (Kölcsey Ferenc: Emléklapra)

  Bodvajban, a vashámornál, ahol Gábor Áron az 1848–49-es önvédelmi harc első ágyúit öntötte, március 14-én, csütörtökön 14 órától zajlik a hagyományos, Erdővidék-szintű ünnepi megemlékezés.

  Szervezők: Bacon község önkormányzata, a nagybaconi Benedek Elek Művelődési Egyesület, a kisbaconi Bodvaj Egyesület, a baróti Gaál Mózes Közművelődési Egyesület, a bodvaji Istenkas Egyesület, valamint a magyarhermányi Máthé János Általános Iskola.

  Mihály Réka tanítónőnek, a nagybaconi Benedek Elek Művelődési Egyesület elnökének köszöntője után ünnepi beszédet mond Lázár-Kiss Barna, Barót polgármestere, továbbá Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának képviselője, Balaicz Zoltán, Barót testvérvárosának, Zalaegerszegnek az alpolgármestere, dr. Csikány Tamás ezredes, hadtörténész, a budapesti Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanszékvezető tanára, valamint Klárik László szenátor.

 

Közreműködik a nagybaconi fúvószenekar, a bibarcfalvi református egyházközség férfikórusa, Benkő Krisztina, Benedek-Huszár János, Bodosi Tímea (szavalatok), Csog Csenge Emese, Pető Melinda, Kisgyörgy Helga, Kisgyörgy Edina (ének), valamint a zalaegerszegi Deák Ferenc és Széchenyi István-szakközépiskolák diákjai (verses-zenés összeállítás). Áldást mond Andorkó Ferenc vargyasi unitárius lelkész. Az eseményre 13 órakor a városi RMDSZ ingyenes autóbuszt indít Barót központjából. 

Barót

A Barót város önkormányzata és a baróti Városi Művelődési Ház által szervezett ünnepi megemlékezések ezúttal is a város központjában, valamint az 1848-as emlékhelyeken zajlanak.

Csütörtökön, március 14-én 17 órától a Víz utcai Beke-emléktáblánál tartanak megemlékezést (társszervező a baróti EMI), ezt követően 17.30-tól a Zathureczky- temetőben zajlik megemlékezés, koszorúzás (társszervező a baróti református egyházközség, valamint a Zathureczky Gyula-kórus).

Pénteken, március 15-én a Baróti Szabó Dávid Középiskola diáktanácsának ünnepi műsorával kezdődik a nap a posta épülete mellett, Baikó Lajos honvédtiszt emlékművénél. 15 órától tartják a megemlékezést a Véczeri-emlékműnél. A rendezvényt megnyitja a köpeci Hangafa fúvószenekar, ünnepi beszédet mond Márton Árpád parlamenti képviselő, Kencse Sándor és Szilágyi Sándor Róbert városi tanácsosok, valamint Szabó Előd ürmösi unitárius lelkész. Közreműködik Farkas Boglárka és Szebeni Edina (vers, ének).

16 órától a Csala Kürtje fúvós­zenekar kíséretében hagyomány­őrző huszárok, mazsorettek vonulnak fel a városközpontban, majd fejet hajtanak a Kossuth-domborműnél. 

Ezután a Diákdombon kezdődik a központi ünnepi megemlékezés. Ünnepi beszédet mond Lázár-Kiss Barna, Barót polgármestere, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg testvérváros alpolgármestere és dr. Csikány Tamás. Közreműködik a Gyöngyharmat gyermekkórus, Máthé Melinda, Pető Melinda és Szabó Zsuzsanna (ének, vers), valamint a Zathureczky Gyula-kórus. 18 órától a Városi Művelődési Házban a Maros Művészegyüttes ünnepi műsora lesz megtekinthető, a belépés ingyenes.

Március 16-án, szombaton 10.30-tól a Gáll Lajos Futókör tagjainak fogadják a római katolikus templom tornyánál található 48-as emléktáblánál.

Települések

– Miklósvár: 11 órától istentisztelet, majd gyerekek előadása

– Köpec: 11 órától megemlékezés a templomban, koszorúzás.

– Felsőrákos: 11 órától istentisztelet, ünnepi műsor. Délután csatlakozás a Véczeri-megemlékezéshez.

– Bodos: 17 órától istentisztelet, ünnepi műsor a templomban.

– Bardoc: 11 órától istentisztelet, ünnepi műsor, koszorúzás a templom melletti kopjafánál.

– Erdőfüle: 19 órától ünnepi istentisztelet, koszorúzás.

– Székelyszáldobos: 11 órától ünnepi istentisztelet, koszorúzás a templom udvarán található emlékműnél.

– Olasztelek: 16 órától megemlékezés a gyülekezeti házban, koszorúzás az iskola udvarán található 48-as emlékműnél.

– Nagybacon: 10.30-tól lovas felvonulás a központban fúvószenekarral, majd ünnepi műsor(beszédet mond Simon András polgármester) és koszorúzás.

– Kisbacon: 11 órától istentisztelet, koszorúzás a templomkertben.

– Magyarhermány: 11 órától istentisztelet, ünnepi műsor, koszorúzás a templom előtti hősők emlékművénél.

– Szárazajta: 10 órától istentisztelet és ünnepi műsor a templomban.

– Vargyas: 11 órától istentisztelet, majd vonulás a szoborhoz, ahol beszédet mond Ilkei Ferenc polgármester, utána koszorúzás.

– Nagyajta: 13 órától ünnepi műsor a központi parkban, majd ökumenikus istentisztelet, koszorúzás, ünnepi beszédek hangzanak el.

– Középajta: 11 órától, a fúvószenekar hívogatója után ünnepi beszédek hangzanak el, koszorúzás lesz a templomkertben levő 48-as emlékműnél, amit a kultúrotthonban a középajtai dalárda, a közép­ajtai óvodások és a Benkő József Gimnázium tanulóinak közreműködésével ünnepi műsor követ

– Bölön: 12 órától Bölöni Farkas Sándor szobránál ünnepi műsor és koszorúzás.

– Bibarcfalván március 17-én, vasárnap istentisztelet keretében emlékeznek. 

Szerzõ: Hírmondó

 
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma