HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

2017. július. 14.-16.

PALYAZATOK

 

TENISZPÁLYA BÉRLÉSE

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

Visitors Counter

763465
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
308
338
646
756609
9466
9930
763465

Your IP: 54.227.157.163
Server Time: 2019-06-24 19:42:34

Facebook Like Box

Nagyszabású tervekbe kezdenek

 

image
A városvezetés szerint jövőre új aszfalt kerül a Rózsa útra
A város júliusi tanácsülésén jóváhagyták a Bibarcfalván, Bodosban, Miklósváron és Felsőrákoson építendő ravatalozóházak megvalósíthatósági tanulmányait. A Köpecen épülő ravatalozónak már korábban megvolt a terve.

Lázár-Kiss Barna polgármester elmondta, a felsőrákosi és köpeci ravatalozóház építésének már idén nekifognának, úgy szeretné, ha egyik legalább év végéig már pirosba is kerülne. Azért ezeké a prioritás, mert mindkét helységben a tanácsnak rendelkezésére áll már a terület.

A helyi költségvetésből 2013-ban 150 ezer lejt különítettek el erre a célra, miközben csupán egyetlen épület megépítésének költségei meghaladják a 200 ezer lejt.

A ravatalozóházak egyformák lennének, és magukba foglalnának egy 40 négyzetméteres nagytermet, két kisebb (egy hat és egy négy négyzetméteres) termet raktározási célokra, valamint egy külső, 88 négyzetméteres, fedett helyiséget.

Mint a tanácsi előterjesztésből kiderült, a polgármesteri hivatalnál korábban már számtalan kérést jegyeztek ravatalozóhelyiségek építésére, így a beruházás megvalósítása az öt Baróthoz tartozó falu lakóinak régi igényeire válaszolna.

Teniszpályával bővül a sporttelep

Ugyanazon tanácsülésen hagyták jóvá egy teniszpálya megépítését is a városi strand mellett.

 

A 34 méter hosszú és 18 méter széles, finomsalakos teniszpálya 62 ezer lejébe kerülne a városnak, elhelyezésének kiválasztásakor figyelembe vették a különböző lehetőségeket, és azt is mérlegelték, hogy a sportág kedvelőinek jelenleg csak a városi sportcsarnok áll rendelkezésükre, melyet azonban az idő javarészében a futsalosok foglalják le: a városi sportbázison azonban nemcsak ők, a strandolók is használhatnák a teniszpályát.

A Rózsa út jövőre kapna új aszfaltburkolatot

Folytatódnak a munkálatok a városi vízhálózaton is. Nemrég 600 ezer lejt utalt a kormány erre a célra, a városi büdzséből is átcsoportosítottak 370 ezer lejt: már elvégzett, de még ki nem fizetett munkákra megy az összeg egy része, ugyanakkor a városvezetés azt szeretné, ha a Rózsa vendéglő és a Kereskedelmi Bank közötti szakaszon az esővízvezetékeket és a szennyvízcsatornát is ki tudnák cserélni idén ebből a pénzből, jövőben pedig megtörténhetne az útszakasz végleges leaszfaltozása.

Mihamarabb aszfaltozni szeretnék a központi útkereszteződést is, a tavaszi kátyúzás után ugyanis maradt még költségvetés-kerete erre a városnak. A Szabadság tér, a Kossuth utca felé vezető vízvezetékek átkötése miatt itt is ismét fel kellett törni az utat az utóbbi napokban, de most már szakaszosan is el lehet zárni a vizet, meghibásodás esetén nem kell az egész város nélkülözze a szolgáltatást. 

Böjte Ferenc
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma