HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

2017. július. 14.-16.

PALYAZATOK

 

TENISZPÁLYA BÉRLÉSE

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

Visitors Counter

690741
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
1584
226
3828
683485
10135
11950
690741

Your IP: 54.146.195.24
Server Time: 2018-11-21 21:05:00

Facebook Like Box

Nagyszabású tervekbe kezdenek

 

image
A városvezetés szerint jövőre új aszfalt kerül a Rózsa útra
A város júliusi tanácsülésén jóváhagyták a Bibarcfalván, Bodosban, Miklósváron és Felsőrákoson építendő ravatalozóházak megvalósíthatósági tanulmányait. A Köpecen épülő ravatalozónak már korábban megvolt a terve.

Lázár-Kiss Barna polgármester elmondta, a felsőrákosi és köpeci ravatalozóház építésének már idén nekifognának, úgy szeretné, ha egyik legalább év végéig már pirosba is kerülne. Azért ezeké a prioritás, mert mindkét helységben a tanácsnak rendelkezésére áll már a terület.

A helyi költségvetésből 2013-ban 150 ezer lejt különítettek el erre a célra, miközben csupán egyetlen épület megépítésének költségei meghaladják a 200 ezer lejt.

A ravatalozóházak egyformák lennének, és magukba foglalnának egy 40 négyzetméteres nagytermet, két kisebb (egy hat és egy négy négyzetméteres) termet raktározási célokra, valamint egy külső, 88 négyzetméteres, fedett helyiséget.

Mint a tanácsi előterjesztésből kiderült, a polgármesteri hivatalnál korábban már számtalan kérést jegyeztek ravatalozóhelyiségek építésére, így a beruházás megvalósítása az öt Baróthoz tartozó falu lakóinak régi igényeire válaszolna.

Teniszpályával bővül a sporttelep

Ugyanazon tanácsülésen hagyták jóvá egy teniszpálya megépítését is a városi strand mellett.

 

A 34 méter hosszú és 18 méter széles, finomsalakos teniszpálya 62 ezer lejébe kerülne a városnak, elhelyezésének kiválasztásakor figyelembe vették a különböző lehetőségeket, és azt is mérlegelték, hogy a sportág kedvelőinek jelenleg csak a városi sportcsarnok áll rendelkezésükre, melyet azonban az idő javarészében a futsalosok foglalják le: a városi sportbázison azonban nemcsak ők, a strandolók is használhatnák a teniszpályát.

A Rózsa út jövőre kapna új aszfaltburkolatot

Folytatódnak a munkálatok a városi vízhálózaton is. Nemrég 600 ezer lejt utalt a kormány erre a célra, a városi büdzséből is átcsoportosítottak 370 ezer lejt: már elvégzett, de még ki nem fizetett munkákra megy az összeg egy része, ugyanakkor a városvezetés azt szeretné, ha a Rózsa vendéglő és a Kereskedelmi Bank közötti szakaszon az esővízvezetékeket és a szennyvízcsatornát is ki tudnák cserélni idén ebből a pénzből, jövőben pedig megtörténhetne az útszakasz végleges leaszfaltozása.

Mihamarabb aszfaltozni szeretnék a központi útkereszteződést is, a tavaszi kátyúzás után ugyanis maradt még költségvetés-kerete erre a városnak. A Szabadság tér, a Kossuth utca felé vezető vízvezetékek átkötése miatt itt is ismét fel kellett törni az utat az utóbbi napokban, de most már szakaszosan is el lehet zárni a vizet, meghibásodás esetén nem kell az egész város nélkülözze a szolgáltatást. 

Böjte Ferenc
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma