HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

2017. július. 14.-16.

PALYAZATOK

 

TENISZPÁLYA BÉRLÉSE

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

Visitors Counter

763406
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
249
338
587
756609
9407
9930
763406

Your IP: 54.227.157.163
Server Time: 2019-06-24 18:14:35

Facebook Like Box

Az Aquacov tagja lett Barót

 Fejlesztésekben bízik a város  

image
Felsőrákos központja. Sem itt, sem más Baróthoz tartozó faluban nincs vezetékes víz
Legutóbbi ülésén Barót város tanácsa elfogadta azt a határozatot, mely jóváhagyta a település belépését az Aquacov Közösségfejlesztő Egyesületbe.

Az egyesület, melynek alapító tagjai 2008-ban a megyei tanács, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna és Bodzaforduló városok voltak, azzal a céllal jött létre, hogy a településeken a vízellátás és a csatornázás gondjaira együttes összefogással megoldásokat találjanak. Barót volt az egyetlen a megyében, mely akkor nem állt be a közösbe, és a város volt polgármestere most sem dicsérte az Aquacovot. „Az árak monopolizálása a cél, ettől az egyesülettől semmit sem várhatunk” – summázta Nagy István.

Lázár-Kiss Barna jelenlegi polgármester úgy érvelt, azért látta szükségesnek belépni az Aquacovba, mert azon keresztül pénzek pályázhatók meg a minisztériumtól, egyébként pedig minden Kovászna megyei város tagja annak.

Szép Béla néppárti frakcióvezető példaként említett több, az egyesülethez tartozó községet, ahol értesülései szerint a vízárak emelkedtek, és arra figyelmeztette RMDSZ-es kollégáit, hogy a dologra jobban figyeljenek oda, hiszen nincs nagy értelme kiadni egy szolgáltatást a város kezéből csak azért, hogy aztán később az árpolitikába semmilyen beleszólásuk ne legyen.

Vita is kerekedett az ülésen Szép és az RMDSZ-es Gál Károly között. Gál úgy vélte, az Aquacov igenis kézzelfogható fejlesztéseket jelenthet a városnak – például Felsőrákos vízellátásának megoldását –, míg Szép Béla azt hangoztatta, hogy ezekre a fejlesztésekre az egyesületbe való belépés semmilyen garanciát nem jelent. Pál-Szilágyi Zoltán RMDSZ-es frakcióvezető nyugodt hangon szólt közbe, mondván, az egyesülethez való csatlakozás jelenti az egyetlen alternatívát arra nézve, hogy a Baróthoz tartozó falvaknak víz- és csatornahálózatuk legyen, ezt a lehetőséget pedig nem szabad elszalasztani.

Ugyanezen a tanácsülésen a város megállapodást kötött a Transloc szállítási vállalattal bérleti díj fizetésére, ugyanis a cég területén a hivatal bérel egy 747 négyzetméteres területet, valamint egy 30 négyzetméter alapfelületű épületet. Ezekért a továbbiakban 1240 lejt fizetnek havonta. Az ellenzéki tanácsosok kifogásolták a megállapodást, mondván, a vállalat a városé, és fölösleges saját tulajdonáért bért fizetnie. A polgármester kifejtette, a Transloc külön jogi személy, adót fizet a terület és az épületek után egyaránt, így neki is jogában áll bért kérni ezek használatáért.

Úgy, ahogy az Aquacovhoz való csatlakozást, ez utóbbi megállapodást is csak az RMDSZ szavazta meg, de a nyolc, többségi szavazat elég volt a határozattervezetek elfogadásához. 
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma