HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

2017. július. 14.-16.

PALYAZATOK

 

TENISZPÁLYA BÉRLÉSE

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

Visitors Counter

708784
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
222
148
370
702737
7873
6987
708784

Your IP: 100.24.46.10
Server Time: 2019-01-21 18:22:24

Facebook Like Box

Kamionosok vetélkedtek

 A baróti sportpályára vezetett minden út 

image
Nem volt könnyű kézi erővel megmozdítani a hatalmas járgányt, de még hölgyeknek is sikerült
Szombat délben Barót központjában több tucatnyian is gyülekeztek, türelmetlenül várva a nap eseményét, melyet a közösségi oldalon és a helyi sajtóban már hetekkel korábban beharangoztak a szervezők: a kamionok felvonulását.

Igen, Erdővidéken van egy nap, mely csak az övék, az országutak vándoraié, és hiába vannak tele a tévécsatornák a kamionokról vagy a kamionosok életéről szóló dokumentumfilmekkel, a monstrum nagyságú teherautókat élőben látni, hallani közelről dübörgésüket, érezni a levegő rezgését, amint elhaladnak melletted, az egészen más.

Lassan teltek a percek a központban várakozók számára, de aztán a Kossuth utca alsó szakaszára vetett egyre sűrűbb pillantásokból végül arra lehetett következtetni, hogy közelednek a masinák: és jöttek is libasorban, dudaszóval, székely és magyar zászlókkal (de európai és román lobogót is felfedeztünk rajtuk) feldíszítve. Hatvanhárom kamion, melyeknek kabinjaiban a sok-sok magányos órát maguk mögött tudó sofőrök mellett ott ültek ezúttal családtagjaik is, a feleségek, gyermekek, mindnyájan büszkén integetve a járókelőknek, az út szélén rájuk várakozó közönségnek. És sokan visszaintegettek nekik – a felvonulás ünnepi hangulatának részei voltak ezek a szép pillanatok is.

Vonulnak a teherautók Barót központjában

Miután leírtak egy kört a városban, a kamionok a sporttelepre vonultak – nehézkesen tudtak csak beállni a kijelölt helyeikre –, majd kezdődhetett a szórakozás. A szervezők gondoskodtak róla, hogy ki-ki jól érezze magát a rendezvényen: sörsátrakat állítottak fel, alattuk padok, asztalok. Itt nyugodtan el lehetett beszélgetni az időt sör, miccs, flekken, kürtőskalács meg egyéb, a helyszínen árult finomságok mellett.

Aki némi andrenalinnal is meg akarta spékelni a délutánját, az hallgatott a hangosbemondóban rövid időközönként elhangzó felhívásokra, melyek különböző vetélkedőket harangoztak be. A kamionvezetők ügyességét tesztelő versenyen például időre kellett zsalonozni, parkolni, tolatni – az autók vezetői kisebb porfelhőket verve igyekeztek minél jobb eredményt elérni, a produkciókat olykor taps és üdvrialgás követte. Az első helyezést ebben a versenyszámban a CV 40 BIP rendszámú kamion sofőrje érte el, őt követte Zsigmond Pál az MS 08 PAL rendszámú kamionnal és Ambrus Zoltán a HR 08 ZVR rendszámú nehézjárművel.

A járókelők is megbámulták a felzászlózott monstrumokat

Nagyobb volt az érdeklődés a kamionhúzó verseny iránt, ami abból állt, hogy kötéllel kellett – nyilván, pótkocsi nélkül – az autót vontatni pár méteren át, természetesen időre. A legjobbnak itt Molnár Zsolt, alias Rambo bizonyult, a tavalyi győztesnek, a kamionos találkozó egyik szervezőjének, Papuc Attilának meg kellett elégednie a második hellyel, míg harmadik Papuc Róbert lett. Az ugyancsak jó testfelépítésű kamionsofőrök mellett benevezett a versenyre két hölgy is: Ráduly Adél és Papuc Erzsébet ha díjat nem is, de nagy tapsot kaptak bátorságukért, annál is inkább, mert végül mindkettőjüknek sikerült elbánniuk a gépmonstrumokkal.

Demeter Vilmos és neje jóvoltából a rendezvényen az íjászatot is ki lehetett próbálni, erre is, akárcsak a kamionhúzó versenyre, bárki benevezhetett: Kelemen Sándor, Gaál István, Noda Szabolcs lettek a legjobbak. A „legszebb kamion” díjat a CV 34 SAM rendszámú Volvo nyerte, megelőzve a CV 55 BIP és a BV 70 FKP rendszámú autókat. Különdíj járt a legtöbb lámpával ellátott járgánynak (Szilveszter László), egy SAURER-nek a legklasszikusabb autónak járó díjat ítélték oda, de a legidősebb román „Rábát” is díjazták (CV 85 BJM), míg a kamionos találkozók leghűségesebb tagjaként Papuc Attilát (B 93 EHS) tüntették ki. A nap tombolahúzással, koncerttel folytatódott.

Böjte Ferenc
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma