HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

2017. július. 14.-16.

PALYAZATOK

 

TENISZPÁLYA BÉRLÉSE

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

Visitors Counter

708801
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
239
148
387
702737
7890
6987
708801

Your IP: 100.24.46.10
Server Time: 2019-01-21 18:34:54

Facebook Like Box

Folytatódik a munka

Újjáépülő híd, megújuló utcák 

image
A Petőfi utca – mielőbbi rendbetételére törekszik a városvezetés
Az év utolsó, december 30-ai tanácsülésén Lázár-Kiss Barna polgármester összefoglalta, mit szeretne megvalósítani Baróton 2017-ben. Mindenekelőtt azonban megköszönte a tanácsosoknak az elmúlt évi, a város fejlődése érdekében tanúsított közreműködésüket. Úgy értékelte, mindegyikük az előrelépésen gondolkodott, a választók által rábízott feladatát pozitív hozzáállással látta el.

2017-ben, mint mondta, folytatódnának Baróton az útmodernizálási munkálatok. Következne a Bányász utca újraaszfaltozása, aztán megemlítette a Rózsa utcából a buszmegálló mellett, a blokkok közé vezető kisebb útszakasz felújítását, továbbá a Petőfi utcáét.

A Petőfi utcával kapcsolatban megjegyezte, bár itt még el kell végezni a csatorna- és vízhálózatra a lekötéseket, arra fognak törekedni, hogy ezek után rendbe is tegyék, azaz újraaszfaltozzák az utcát egészen a Barót-patakon átvezető hídig. Annál is inkább, mivel most már biztos, hogy a hidat újraépítik, új hídhoz pedig új utca dukál.

 

Korábban 600 ezer lejt kapott a város a kormánytól az árvízkárok megtérítéseként, amit a Petőfi utcai híd feljavítására szándékozott fordítani a polgármesteri hivatal, ám korántsem lett volna elég. A hídjavítás összköltségét ugyanis 1,1 millió lejben állapították meg, ráadásul az összeget december 31-ig el kellett volna költeni, ezért úgy döntöttek, inkább neki se fognak a munkának. Később azonban a kormány kiegészítette az utalt összeget 1,3 millió lejre, és azt is jóváhagyta, hogy a pénz áthozható legyen erre az évre. „A pénz tehát megvan a híd felújítására, kész a munkálat terve is, ezért nagyon bizakodunk abban, hogy el tudjuk végezni” – mondta Barót elöljárója.

Beszélt a nagyszabású parkmodernizálási pályázatról is, amely által megújulna a Millennium park, valamint a buszmegálló melletti ANL-tömbház környéke: jelenleg bizakodva várják a pályázat eredményét. Megemlítette a megyei tanács útfelújítást célzó pályázatát is, amely Barótot is érintené, s amely ugyancsak elbírálásra vár. A bányaút (tulajdonképpen a 122-es megyei út), valamint a városon átvezető 131-es megyei út (Olasztelek irányából a központon át Köpec felé) is új köntöst kaphatna általa, ha minden jól megy.

Ha már e pályázat révén megújulna a Kossuth utca alsó szakasza, a polgármester arra kérte a tanácsosokat, gondolják át a Kossuth utca felső szakaszának modernizálási tervét is. „Az út itt néhol 6-8,5 méter széles, nézzük meg, mit lehet e plusz méterekkel csinálni. Itt van a város legfontosabb bejárata is, érdekünk, hogy prioritásként kezeljük ezen útszakasz felújítását” – fogalmazott. 

 
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma