HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

2017. július. 14.-16.

PALYAZATOK

 

TENISZPÁLYA BÉRLÉSE

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

Visitors Counter

708707
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
145
148
293
702737
7796
6987
708707

Your IP: 100.24.46.10
Server Time: 2019-01-21 17:34:12

Facebook Like Box

A polgármester az odaadást, az összefogást értékelte

A kastély a városnak is fontos

 
Lázár-Kiss Barna úgy véli, a kastélyturizmusnak fontos szerep juthat Barót térségében

 

 Mint arról már lapunkban beszámoltunk, az elmúlt hétvégén, két évig tartó felújítás után a közigazgatásilag Baróthoz tartozó Miklósváron megnyitotta kapuit a Kálnoky-kastély, benne az Erdélyi Élet Múzeumával. Lázár- Kiss Barna András polgármester is nagy jelentőséget tulajdonított az eseménynek.

Az egész napos megnyitó rendezvényen jelen volt Barót polgármestere is, aki mindenekelőtt azt hangsúlyozta, hogy a kastély történetében a most ünnepelt jelentős fordulópont nem következhetett volna be, ha az épület nem kerül magánkézbe, és Kálnoky Tibor gróf nem veti latba minden tudását, odaadását az épület megújhodásáért.

– Barót város pozitívan állt a kezdeményezéshez, annak tudatában, hogy egy turistalátványosság létrehozását segítjük. A kastély valóban azzá is vált az elmúlt hónapokban – mondta a polgármester, hozzáfűzve, hogy bár Barót város tulajdonát képezi, Kálnoky gróf révén egyúttal olyan kézben van, amely lelkesedéssel, hozzáértéssel egyengeti sorsát. A kastélyt 2004-ben ugyanis Barót város tanácsa bérbe adta a Kálnoky Alapítványnak, ezelőtt három évvel pedig jóváhagyták, hogy felújítására pályázhassanak.

A megújult ingatlan turisztikai szerepére terelve a szót, az elöljáró kitért arra, hogy tavaly, miután elkészült Barót fejlesztési stratégiája, a dokumentumot összeállító kolozsvári egyetemi hallgatók, szakemberek is úgy látták, a helyi turizmus fejlesztésében fontos szerep juthat az erdővidéki kastélyoknak, ezzel együtt továbbá az agroturizmus, a helyi szokások és a helyi értékek bemutatása adhatna lendületet a vidék idegenforgalmának.

– Azt szorgalmazták, hogy ebbe az irányba próbáljuk meg fejleszteni a turizmust. Nos, a Barót közelségében található olaszteleki kastély már bizonyított, reméljük, rövid időn belül a most átadott miklósváriról is elmondható lesz, hogy sikerrel vette a kihívásokat, és hasonlóan nagy látogatottságnak fog örvendeni a vidékünkre érkező turisták révén – mondta.

Beszéde végén Lázár-Kiss az összefogás, a közös, haladó gondolkodás szerepét értékelte, amely a miklósvári kastély felújításában is közrejátszott.

– Ilyen mérvű megvalósításokat csak együtt tudunk véghezvinni. A felújítás iránt tanúsított hozzáállásunk bizonyítja, hogy nekünk, a városnak is ugyanolyan fontos, értékes ez a kastély, mint a gróf úrnak – összegzett Barót polgármestere.
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma