HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

2017. július. 14.-16.

PALYAZATOK

 

TENISZPÁLYA BÉRLÉSE

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

Visitors Counter

676484
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
132
1620
1752
670928
7828
10117
676484

Your IP: 54.92.160.119
Server Time: 2018-10-22 09:15:59

Facebook Like Box

Jóváhagyták a költségvetést

image
Ha a minisztérium is tartja ígéretét, nem lehet akadálya annak, hogy a Rózsák útja és a December 1. utca is megújuljon
Barót város február 5-ei soros ülésén jóváhagyták a település idei költségvetését. Az RMDSZ-es tanácsosok módosító javaslatot tettek le, egy autóbusz vásárlását szorgalmazva, amelyet jóvá is hagytak 45 ezer lej értékben.

Lázár-Kiss Barna polgármester kifejtette, a költségvetés nagyjából a tavalyi szinten van, és úgy vélte, a tanintézményeknek is elegendő lesz a pénz, annál is inkább, hogy az esetleges fejlesztésekhez mintegy százezer lejjel a hivatal is hozzájárulhat az igazgatókkal való egyeztetés alapján. Ezek után felsorolta a fontosabb költségvetési tételeket:

31 ezer lejből videokamerás megfigyelőrendszert építenek ki, egy-egy kamerát a város bejárataihoz, egyet pedig a városközpontba helyezve. Hangsúlyozta, a rendszer nem fogja senkinek az intimitását sérteni, a felvételeket csak akkor használják, ha valamilyen esemény történik. 56 ezer lejt autó vásárlására szánnak, 20 ezer lejből az iskolai campust építő cég felé való tartozást törlesztik, 5 ezer lejből biliárdasztalt vásárolnának. 10 ezer lejt egy, a sportcsarnokba szükséges elektronikus kijelzőre költenének, 4 ezer lejt szánnak a könyvtár számára könyvek, számítógépes programok vásárlására. 60 ezer lejből a városi strand mellett kültéri teniszpályát alakítanának ki, 8 ezer lejből vízmelegítőt cserélnének az ANL-s tömbházlakásban, 15 ezer lejt költenének a református templom előtti parkoló feljavítására. A környező falvakban építendő négy ravatalozóházra 450 ezer lejt a különítettek el. A pénz kettőnek a teljes felépítésére lenne elegendő, így azt tervezik, egyet legalább befejeznek, a másik három építését elkezdik, és ha valahonnan pénzt tudnak átcsoportosítani időközben, akkor az idén akár két ravatalozót is elkészíthetnek.

1, 14 millió lejt fordítanának a Szabadság tértől a Rózsák útján és a December 1. utcán át a Bányász utcáig tartó útszakasz felújítására, a járdákat is beleértve, a felújítási terv és az előtanulmány további 40 ezer lejt igényelne. A polgármester elmondta, az útszakasz felújításának valós lehetősége adott, annál is inkább, hogy a városnak tavalyról megmaradt 800 ezer leje, amit erre a célra szánnak.

Idén a város sportegyesülete, a civil szervezetek és az egyházak is a polgármesteri hivatal által közzétett pályázat révén juthatnak pénzhez: 40 ezer lejt különítettek el a nagypályás labdarúgás támogatására, kulturális rendezvényekre szintén 40 ezer, más sportágakra 20 ezer, egyházak támogatására 15 ezer lej van félretéve. Ezekhez még hozzájön 20 ezer lej, mellyel Erdővidék Múzeumát finanszírozná a város, hasonlóképpen pályázat révén. Támogatják továbbá a Diakónia Alapítvány és a Laura Ház munkáját, előbbit havi 3500, utóbbit havi 3000 lejjel.

Az elmondottakhoz az elöljáró hozzáfűzte: vízvezetésre idén helyi forrásokból nem szeretne pénzt költeni, tavaly fizettek 500 ezer lejt, ez kell, hogy fedezze a 15%-os önrészt erre az évre is, amennyiben a munkálat folytatására a Fejlesztési Minisztériumtól ígért 2 millió lej megérkezik. 
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma