HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

ROMAN HIREK

14.-16. iulie 2017

PALYAZATOK

 

ÎNCHIRIERE TENIS

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

Visitors Counter

826683
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
99
231
2374
815951
10169
15375
826683

Your IP: 35.172.111.215
Server Time: 2019-11-15 09:24:53

Facebook Like Box

  Satul se află la vest de Baraolt, la punctul de întâlnire a pîraielor Kormos şi Rika. Acest aşezământ a luat naştere pe proprietatea familiei baronilor Daniel, şi a aparţinut pe rând districtelor Alba şi Alba Superior. În anul 1876 satul a fost anexat regiunii Trei Scaune.
  Populaţia satului este predominant de religie unitariană. Biserica satului, înconjurată de un înalt zid din piatră, datează din Evul Mediu, ea şi-a câştigat forma curentă în anul 1795. În interiorul clădirii se află elemente aparţinând stilului baroc, precum şi galerii şi bănci pictate cu motive florale. În faţa intrării se află un monument consacrat memoriei eroilor căzuţi în primul război mondial.


  Racoşul de Sus este menţionat de către literatura etnografică graţie portului popular feminin deosebit de colorat. Aceste haine tradiţionale sunt purtate astăzi doar cu ocazia marilor sărbători din viaţa satului. ’ Portul secuiesc’ este îmbrăcat de tinerii din sat mai ales cu ocazia balului din toamnă. Înaintea carnavalului de iarnă, unii locuitori ai satului se îmbracă în măşti şi în haine sărăcăcioase, se perindă prin case şi adună merinde, pe care le vor aşterne pe masa organizată cu ocazia balului.
  De menţionat este cimitirul vechi al satului, unde vizitatorii pot vedea pietre funerare în formă de coşciug, ale căror număr depăşeşte cifra treizeci.
Ieşind din sat spre nord-vest se află valea Rika, unde , potrivit legendei, se afla odinioară cetatea lui Attila, regele hunilor. Regina Rika locuia în această cetate, după înmormântarea ei s-a aşezat o piatră pe mormânt, care astăzi se numeşte piatra lui Rika.
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma