Tisztelettel  köszöntöm Barót város  weblapjának  böngészőit! 

Barót város a megye északnyugati részén helyezkedik el, a nevét viselő Kárpátközi medence központjában, 44 km távolságra Sepsiszentgyörgytől, a Bárót vize két partján. A térség tájjellegű megjelölése Erdővidék. Északról a Dél-Hargita, kelet felől a Baróti-hegység, nyugatról pedig a Persányi-hegység határolják. Vasútállomása a 6 km-re fekvő Ágostonfalva. Bárótot 1968-ban, Kovászna megye megalakulásakor emelték városi rangra. Közigazgatása alá tartozik a tőle keleti irányban 5 km-re fekvő Bibarcfalva és az innen 5 km-re fekvő Bodos. Északnyugati irányban ugyancsak ide tartozik Felsőrákos és déli irányban Köpec, valamint Miklósvár. 

 

Ajándék virágföld

2021. szeptember 27 – október 1. között a TEGA Rt. és Barót város polgármesteri hivatala által, a közelmúltban elindított zöldhulladék szelektív program sikeres működtetése eredményeként, Barót település szerződéssel rendelkező, magánházban lakó polgárai egy-egy zsák kiváló minőségű, komposzttal dúsított virágföldet kapnak ajándékba.

A tömbházakban lakók az október 2-án, szombaton 9-15 óra között, a ZIKE egyesület és a polgármesteri hivatal által negyedévente közösen megszervezésre kerülő szelektív hulladékgyűjtő akciója alkalmával igényelhetnek ajándék virágföldet, abban az esetben, amennyiben használt étolaj, papír vagy elektronikai hulladékokat adnak le.

Városháza

pageglare.png
0
HÁROMSZÉKI TELEPÜLÉS
0
ELINDÍTOTT PÁLYÁZAT
0
MEGVALÓSÍTOTT PÁLYÁZAT
0
BARÓTI LAKOS SZOLGÁLATÁBAN

ÉRTESÜLJÖN ELSŐNEK A VÁROS ESEMÉNYEIRŐL

Ha nem szeretne lemaradni a legújabb hírekről, ha érdekli minden újdonság, ami a nálunk történik,
KÉREM IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!!!

ELÉRHETŐSÉG

BARÓTI POLGÁRMESTERI HIVATAL
(0040) 0267-377507
primaria@primariabaraolt.ro
www.primariabaraolt.ro
Barót
Kovászna megye
Szabadság utca 2.
525100

Search

Language