Bun venit, pe site-ul oficial al orasului Baraolt!

  Oraşul Baraolt este situat în partea nord-vestică a judeţului Covasna, pe malul râului Baraolt, la 44 km distanţă de reşedinţa judeţului, în depresiunea intracarpatică cu acelaşi nume. Se află în zona cunoscută sub numele de Ţinutul Păduros. Oraşul este înconjurat de partea sudică a Munţilor Harghita, la nord, Munţii Baraolt la est şi de Munţii Persani la vest. Staţia de cale ferată a oraşului este la 6 km de acesta, la staţia Augustin (jud. Braşov).

  Baraoltul a fost ridicat la rang de oraş în anul 1968, cu ocazia organizării judeţului Covasna. Formează o unitate administrativă cu localităţile Biborţeni (la 5 km), Bodoş-(la 5 km), Racoşul de Sus (la 7 km), Căpeni (la 7 km) şi Micloşoara (la 10 km). Cercetările arheologice făcute pe teritoriul oraşului au scos la iveală importante vestigii din epocile de bronz, de fier (de exemplu, un cuptor primitiv de topire a fierului) precum şi din epoca romană. Pe aici trecea drumul roman spre regiunea Ciucului. La Biborţeni s-au păstrat ruinele cetăţii medievale Tiborcz şi la Racoşul de Sus ale cetăţii reginei Reka.

Se aduce la cunoștinţă locuitorilor oraşului Baraolt că în cadrul ședinţei a Consiliului Local din luna martie se intenţionează a se aproba Planul de Urbanism Zonal pentru investiția „Construire clădire comerciala parter, racorduri si branşamente la utilităţi (extinderea reţelelor dacă este cazul) imprejmuire, amenajări exterioare, amplasare totem şi semnalistică”.

            Documentaţia poate fi studiată la Compartimentul de urbanism, amenajarea teritoriului, disciplina în construcţii şi protecţia mediului în camera 10 de luni până vineri între orele 900 – 1300, sau pe situl Oraşului Baraolt – www.primăriabaraolt.ro .

            Sugestiile sau întrebările referitoare la documentaţia întocmită pot fi transmise la adresele de email urbanism@primariabaraolt.roprimaria@primariabaraolt.ro , sal la sediul Primăriei Oraşului Baraolt, din Oraşul Baraolt, str. Libertăţii, nr. 2.

pageglare.png
0
LOCALITATE JUD. COVASNA
0
PROIECTE INIŢIATE
0
PROIECTE REALIZATE
0
ÎN SLUJBA LOCUITORILOR

FIȚI PRIMUL CARE AFLAȚI DESPRE ULTIMELE ȘTIRI ȘI EVENIMENTE

ABONAȚI-VĂ LA
BULETINUL INFORMATIV!!!

ELÉRHETŐSÉG

PRIMĂRIA BARAOLT
(0040) 0267-377507
primaria@primariabaraolt.ro
www.primariabaraolt.ro
Baraolt
PRIMĂRIA BARAOLT
Str. Liberăţii Nr.2
525100

Search

Language